Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτιά του Σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO 2013)


Την πρώτη θέση (ανάμεσα σε 56 μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα) κατέκτησε η μαθητική ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2013.  
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ - www.ekfe.gr/portal), διεξήχθηκε στις 19/1/2013 στην Αθήνα και σκοπός του ήταν η προώθηση μέσα από τα ΕΚΦΕ της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.
Η ομάδα μας προετοιμάστηκε μεθοδικά από τους εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας (αλφαβητικά: κ.κ. Αρλαπάνο Γιώργο, Αμπλά Μιχάλη και Φύττα Γιώργο) και οι τρείς μαθητές της Β’ Λυκείου που την αποτελούν (αλφαβητικά: Μπούσιας Νικόλαος, Παρασκευάς Ορέστης και Σαραβάνος Αυγουστίνος), εργάστηκαν σκληρά και συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με βάση τη σημαντική αυτή διάκριση, η ομάδα μας με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και υψηλή αίσθηση καθήκοντος θα εκπροσωπήσει μαζί με την 2η ομάδα από το Β' Τοσίτσειο - Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης, την Ελλάδα στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO 2013) που θα διεξαχθεί στις 17 – 23 Μαρτίου 2013 στο Λουξεμβούργο. Η 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO, (www.euso.dcu.ie).

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην ομάδα μας !!! 


 Η ομάδα του σχολείου μας ενώ εκτελεί το πείραμα της Φυσικής

Περισσότερα:
  1. Αποτελέσματα, βίντεο και φωτογραφίες από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2013 και τη βράβευση
  2. Δελτίο Τύπου ΠΑΝΕΚΦΕ