Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε μαθητικούς ομίλους

 Οι Όμιλοι είναι  ένας νέος θεσμός στην δημόσια εκπαίδευση. Δημιουργούνται και λειτουργούν στα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία μετά το κανονικό ωράριο με σκοπό την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών και ειδικά αυτών με ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες και ταλέντα.

Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών  (8/θέσιο Δημοτικό, 2/θέσιο Δημοτικό) απευθύνει σε γονείς μαθητών όλων των δημόσιων σχολείων, Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους υπό ίδρυση Ομίλους:

  • Όμιλος αγγλικής γλώσσας,  «e-Twinning:  Δικτυώνομαι  Ευρωπαϊκά,  Επικοινωνώ,  Δημιουργώ»  (τάξεις  Ε΄,  ΣΤ΄). Υπεύθυνη: Μαρία Παρούση, εκπ/κος Αγγλικών. Λειτουργεί κάθε Πέμπτη 14.30- 16.30.
Με τα Αγγλικά μου δικτυώνομαι Ευρωπαϊκά, συνομιλώ με συνομηλίκους μου του εξωτερικού και έτσι μαθαίνω να χειρίζομαι μια σειρά από εργαλεία του διαδικτύου. Γίνομαι ένας μικρός συγγραφέας, αφού ταξιδεύω με το νου και τη φαντασία δημιουργώντας ιστορίες, ποιήματα, γελοιογραφίες και άρθρα, ανταλλάσοντάς τα με τους ευρωπαίους συμμαθητές μου. Με αυτό τον τρόπο γίνομαι γνώστης της «συγγραφικής διαδικασίας» στην Αγγλική γλώσσα.

  • Όμιλος μαθηματικών,  «Τα Μαθηματικά μέσα από  την Ιστορία τους»  (τάξεις  Ε΄,  ΣΤ΄).  Υπεύθυνος  Αναστάσιος Δρογγίτης, δάσκαλος. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη 14.30- 16.30
Τα Μαθηματικά διδάσκονται συνήθως σαν να μη τα δημιούργησε κανείς, σαν να μη γεννήθηκαν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες. Μέσα από τη μελέτη της ιστορικής εξέλιξης τους, θα τα  δούμε  όχι  ως  ένα  σωρό  στεγνών  σχολικών γνώσεων αλλά σαν μια πνευματική δραστηριότητα, αναδεικνύοντας την ευχαρίστηση να κάνεις Μαθηματικά.

  • Όμιλος μουσικής, «Δημιουργία Χορωδιακού και Ορχηστρικού Συνόλου» (τάξεις Ε΄, ΣΤ΄). Υπεύθυνη Μαρία Ρέντιτ, εκπ/κος Μουσικής. Λειτουργεί κάθε Τρίτη 14.30- 16.30.
Αν θέλεις να μάθεις να τραγουδάς ή να παίζεις μουσική σε παιδική ορχήστρα και να παίρνεις μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αυτό που χρειάζεσαι είναι σωστή φωνή (για τη χορωδία) ή να έχεις κάνει μαθήματα οργάνου για ένα χρόνο (για την ορχήστρα) και να έχεις διάθεση για ομαδική καλλιτεχνική δουλειά! Τα μαθητικά μουσικά σύνολα του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών σε περιμένουν να φτιάξουμε μαζί μουσική.

  • Όμιλος υπολογιστών,  «Παιδότοπος  ψηφιακής μάθησης»  (τάξεις Ε΄, ΣΤ΄). Υπεύθυνος Μενέλαος Σαρρής, δάσκαλος. Λειτουργεί κάθε Τρίτη 14.30- 16.30.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο υπολογιστής σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες πρόσβασης σε πληροφορίες. Μπορείς ακόμη να διασκεδάσεις, να επικοινωνήσεις και να δημιουργήσεις. Έχεις λοιπόν την ευκαιρία να τα μάθεις όλα αυτά χωρίς κόστος και κυρίως με προτεραιότητα την ασφάλειά σου στο διαδίκτυο. Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών περιμένει όλους τους μαθητές ηλικίας 11-12 ετών της  Πάτρας  στο  σχολικό  εργαστήριο  υπολογιστών  για  μια    διαφορετική ψηφιακή εμπειρία μάθησης!

  • Όμιλος ποίησης,  «Έλληνες ποιητές: δημιουργικές προσεγγίσεις με αφετηρία την τέχνη»  (τάξεις  Ε΄,  ΣΤ΄). Υπεύθυνη Φωτεινή Μάνη, δασκάλα. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη 14.30- 16.30.
Η ποίηση, δεν είναι μόνο λέξεις σε χαρτί. Είναι ένα ταξίδι του νου, της φαντασίας, των συναισθημάτων. Ο όμιλος δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν  έργα  Ελλήνων ποιητών  και με αφετηρία αυτά  να  εκφραστούν δημιουργικά  και  να αναπτύξουν  τα ιδιαίτερα ταλέντα τους στην τέχνη, τη μουσική, τις νέες τεχνολογίες. 

  • Όμιλος φιλαναγνωσίας,   «Φιλαναγνωσία» (τάξεις Α΄, Β΄).  Υπεύθυνες Αντιγόνη Κριπαροπούλου και  Αθηνά Παξινού, δασκάλες. Λειτουργεί κάθε Πέμπτη 14.30- 16.30.
Ο όμιλος θέλει να φέρει το μαθητή σε επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο: να το πιάσει, να το ξεφυλλίσει, να το αγαπήσει, να μάθει να αντλεί πληροφορίες. Και μέσα από αυτήν την επαφή, θα μάθει να αφηγείται, να εκφράζεται, να γράφει, να κρίνει και να συγκρίνει .
Θα καλλιεργήσει τη φαντασία του, θα  εμπλουτίσει    την αισθητική  του  καλλιέργεια, θα βελτιώσει  τη  γλωσσική  του έκφραση. Η αγάπη για το βιβλίο θα τον συντροφεύει μια ολόκληρη ζωή και θα τον βοηθήσει να χτίσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://peiramatikopatras.weebly.com/908muiotalambdaomicroniota.html ή στέλνοντας  την παρακάτω δήλωση στα e-mail ή στα fax του σχολείου. Περισσότερες πληροφορίες για τους ομίλους θα βρείτε στις ιστοσελίδες μας.